איך להזמין מאתר אמריקאי ולשלוח דרך Shipito – חלק א׳

shipitoSierra_Trading

קניות ברשת.  נושא מרכזי שמאד מעסיק את קוראי הבלוג, בין אם אלה הגיעו לכאן בנושאי ריצה ותרבות הפנאי, ובין אם אלו שהגיעו אלי בנושאי קניות באינטרנט. זהו נושא שקשור בטבורו ליוקר המחייה בישראל, שכן הוא פותח פתח ומאפשר אלטרנטיבות צרכניות שלא היו קיימות בעבר.

אחרי סדרה של פוסטים מוצלחים בנושא, שזכו לעשרות אלפי צפיות, עדיין חוזרות השאלות הפשוטת של ״איך״ אני עושה את זה ? בעיקר, איך אני משתמש בשירותי שילוח וקונה מחנויות, בארה״ב בעיקר, שאו שלא שולחות ישר לארץ או או שהשילוח שלהן מאד יקר.

את שירות שילוח החבילות מארה״ב (וגם מאוסטריה) Shipito, אין צורך להציג. הצגתי אותו בפרטי פרטים בעבר, והסברתי איך הוא משמש אותי בעיקר לשילוחי חבילות קטנות מגודל של קופסאת נעליים ומטה. הפריטים הקלאסיים שאני שולח דרכו הם בגדים, ציוד לילדים, אלקטרוניקה קטנה ועוד ועוד..

מטרתו של הפוסט הזאת להראות לכם בסדרה של צילומי מסך, ולשמש בעצם סוג של מדריך, את תהליך הקניה, מרגע הבחירה באתר, השילוח לכתובת ש Shipito מספקת, ועד סיום התהליך ב Shipito ושליחת החבילה לישראל.

הפוסט הזה מטרתו לענות על אוסף של שאלות על ה״איך לעזאזל עושים את זה״.

נתחיל.

 

לא יהיה כאן משחק מקדים, שכן יש כאן הרבה מאד תמונות, ולכן ניגש ישר לעניין. לצורך הפוסט (אבל לא במיוחד בשבילו) בחרתי הפעם הזמנה של חולצה שחשקתי בה באתר Sierra Trading Post, להם נקרא בקיצור STP.  האתר, למי שלא מכיר, הוא חנות וירטואלית (וגם אמיתית) עצומה שמציעה עושר אינסופי של פריטים של חברות שונות, החל ממותגי Outdoor מוכרים כמו North Face , Marmot ועוד, ועד בגדי מעצבים יקרים בהנחות גדולות מאד.

הדבר שאולי הכי מאפיין את מערכת האתר הזה היא מנגנון השיווק, קופונים וההנחות האגריסיבית שלו. בכל רגע נתון יש ב STP איזה שלושה או ארבעה קופונים שונים שנותנים בין 25-45% הנחה נוספים על פריטים שונים עם שילובים של משלוחים חינם ומשלוחים מוזלים. אם השארתם פריט בסל שלכם ליממה, STP ידאגו לחזור אליכם ולהציע לכם הנחה נוספת ו״דחיפה״ קטנה שתעזור לכם לסיים את הקניה.

לעיתים, עושר הקופונים האלה מבלבל בלהבין מה מהאופציות הכי זולה. את זה אני לא אפתור לכם, זה משתנה כל הזמן ופשוט צריך לבדוק את הקופונים ולנסות לבד.

הפעם אני בחרתי לקנות חולצת שרוול ארוך של חברה שנקראת Icebreaker. חברה ניו-זילנדית שמתמחה בייצור בגדים בצמר  Merino (נושא לפוסט שלם בפני עצמו) שהוא ידוע בתכונות הבידוד ונידוף זיעה שלו, כמו גם היעדר ריח ועמידות. החברה היא המובילה בתחום וגם נחשבת ״ירוקה״ וסביבתית ביחס שלה לכבשים, לצמר, לגידול ועוד.. הפריטים שלה בדרך כלל מאד מאד יקרים, ומכיוון שלרוב לא מאד קר בישראל  לא קניתי הרבה פריטים שלהם. קרה מקרה, והשנה שלוש חולצות שרוול ארוך של חברות שונות, שליוו אותי בין 3 ל 6 שנים נהרסו בצורה כזו או אחרת.. אז החלטתי לנסות ולהתחדש בחולצה אחת שלהם. חולצה אחת טובה כזו מחליפה שתיים בינוניות.

החנות שבחרתי, באופן מקרי, שולחת דווקא לישראל. לא רק שהיא שולחת לישראל, היא גם מציעה לכם לראות את המחירים באתר בשקלים. יחד עם זאת, אני לא ממליץ להשתמש בשירותי השילוח שלה לארץ ולא רק כי הם לא שולחים את כל המותגים שהם מוכרים ישירות לארץ, אלא גם כי השילוח שלהם לארץ הוא מאד יקר. אני גם מעדיף לראות את המחיר בדולרים ולא בשקלים.

 בחירת הפריט, הוספתו לסל והכנסת קופון

Basket_1

בתמונה מעל, אתם רואים  הפריט בסל לאחר שהוספתי אותו.  במשך יומיים או שלושה ניסיתי ניסויים שונים לראות מה המחיר הכי נמוך שאני משיג לפריט הזה. השארתי אותו בסל ליממה כדי לנסות לקבל הנחה נוספת (חייב להיעשות כאשר אתם רשומים לאתר ועשיתם LogIn), ולבסוף התייצבתי על 35% הנחה נוספים ביחס להנחה המקורית, מה שהעמיד את ההנחה הכוללת על 56%. אתם יכולים לראות בתמונה מעל שהכנסתי את הקופון הרלוונטי. באותו רגע נתון היו עוד שני קופונים שנתנו הנחות שונות אבל פחות עמוקות לפריט אחד ולמשלוח הזה. זה לא היה המחיר החלומי שבו רציתי לקנות, אבל לצורך התהליך זה היה מחיר שאני מרגיש שהוא ראוי לפריט שכזה.

התעלמו מעלות השילוח המשוערת בגובה 48$ שאתם רואים בתמונה. זה בגלל שהאתר מזהה שאני מישראל ולכן מציג את זה ב default.

בחירת צורת התשלום והתחלת תהליך הצ׳ק אאוט (Checkout) – קניית הפריט ושליחתו ל Shipito

Basket_2

התמונה מעל היא פשוט גלילה למטה של המסך שראיתם מעל. זהו ה "Basket", סל המוצרים שבחרתי. בו יש לי למעשה אפשרות לעשות צ׳ק-אאוט באמצעות כרטיס אשראי (לחיצה על הלחצן הכתום), או לעשות זאת באמצעות תשלום ב Paypal, בלחצן הצהוב למטה. לעיתים זה עשוי לבלבל וממהרים ללחוץ על הכתום הבולט, אבל שימו לב, במידה ואתם בוחרים לשלם בפייפאל, היכן מסיימים את תהליך התשלום באמצעותו.

את Paypal אין צורך להזכיר, שירות התשלומים המכוונים שאני ממליץ לכל אחד להשתמש בשירותיו כדי להגן על עצמו ועל הרכישות שלו ברשת. אני בוחר בתשלום באמצעות פייפאל משתי סיבות עיקריות:

1. אני לא צריך להכניס פרטי כרטיס אשראי לאתר, ואין את שאלת ״יקבלו כרטיס בינלאומי או לא״.

2. אני יכול להכניס כתובת שילוח וחיוב שונות, ולפייפאל זה בעצם לא משנה, כי הוא יודע לחייב אותי בכל מקרה. ולכן זה גם הרבה פעמים לא משנה לאתר בו אתם קונים.

בחרתי בלחצן הצהוב של תשלום באמצעות Paypal.

נחיתה ראשונה בדף התשלומים של Paypal

Paypal_3

בדרך כלל כאשר תבחרו לשלם באמצעות Paypal בחנות אינטרנטית, החנות תעביר אתכם לתהליך ״אישור״ התשלום באמצעות שירות Paypal, כלומר שאתם מאשרים לחנות לחייב אתכם באמצעות Paypal, וגם בחירת כתובת השילוח. לרוב, אחרי התהליך הפייפאלי הקצר הזה, תוחזרו לאתר האם לאישור סופי של ההזמנה, ועוד תהיה לכם הזדמנות להתחרט (זכרו שעדיין לא בחרנו כתובת שילוח למשל).

דף הנחיתה של פייפאל שאתם רואים מעל, כבר מראה לי את הלוגו של STP, שמראה למעשה לצורך איזה טרנזקציה אני נכנס עכשיו לפייפאל. אני צריך לבצע Log In לשירות הפייפאל עם כתובת המייל שאיתה נרשמתי וכמובן הססמא.

דף הפייפאל הראשוני לאחר Log In

Paypal_login_4

לאחר שהקשתם את כתובת המייל והססמא ונכנסתם, למעשה אתם נוחתים בדף ״אישור התשלום״, שבו אתם מבצעים שתי פעולות קריטיות:

1. בחירת כתובת השילוח.

2. בחירת אמצעי התשלום שמשוייך לפייפאל שבאמצעותו ייגבה הכסף מכם.

לגבי #2, רובכם תכניסו כרטיס אשראי אחד במעמד הרישום לפייפאל, ולכן אין לכם יותר מדי אפשרויות להסתבך איתן.

#1 הוא החלק החשוב, והחלק שבו רבים הסתבכו ופנו אלי, של איך לשלוח למעשה לשירות השילוח. בתמונה מעל אתם רואים שהכתובת שכרגע מופיעה היא הכתובת שלי בישראל שהיא כתובת ה Default שלי בפייפאל.  אני רוצה לשנות אותה לכתובת המחסן של Shipito בארה״ב, שאליו אשלח את החולצה.

Shipito נותן לכם כתובת (או כתובות במידה ואתם מנויים) של מחסנים בארה״ב אליהם תשלחו את החבילה ומשם היא תשלח לארץ. זה המקום בו תכניסו את הכתובת בארה״ב של המחסן אליו תרצו לשלוח.

 

shipito2

בתמונה מעל שלקוחה מחשבון Shipito הפרטי שלי, ישנם כתובות השילוח השונות שלכם וההנחיות איך למלא אותן.  בתמונה מעל ובמהלך כל הפוסט השחרתי את פרטי האישיים, לא בגלל שיש לי יותר מדי משהו להסתיר, אלא כי בכל זאת מדובר בפוסט בתפוצה גבוה יחסית. אבל אתם יכולים לראות את הכתובת האמריקאית משמאל (יש מספר מחסנים שונים במדינות שונות  למנויים ומייד אתייחס לזה) ובצד ימין יש את הכתובת אליה Shipito שולחים אלי בישראל, לאחר שהחבילה תגיע אליהם.

חזרה לפייפאל, מה אתם עושים ? לצד ה Shipping Address  בדף הפייפאל (שתי תמונות מעל) מופיע לכם לחץ קטן של ״Change", שינוי כתובת השילוח. אתם לוחצים עליו ועוברים לשלב הבא.

שינוי כתובת השילוח בפייפאל במעמד התשלום

 

Paypal_Address_5

 

לאחר לחיצה על הלחצן לשינוי כתובת השילוח, נפתחת הרשימת כתובת שלכם שפייפאל מכיר עבור האתר הזה. אין צורך בהכרח להוסיף את הכתובת מראש לחשבון פייפאל. ברשימה מעל אתם יכולים לראות כתובות של מחסנים בקליפורניה, מחסני buy2usa וגם מחסן של Shipito במדינת אורגון, זאת הכתובת שאני בוחר לשלוח אליה. במידה והכתובת לא הייתה ברשימה, מסומן בחץ האפשרות להוסיף כתובת משלוח חדשה, אם זו לא קיימת ברשימה. שימו לב שלפייפאל יש ״שכל״ לשמר רשימת כתובת שילוח לאתרים ספציפיים, ולכן לא בטוח שבאתר אחר, במעמד התשלום, תפתח אותה רשימה במלואה.

אני בוחר את כתובת המשלוח הרצויה, שהיא המחסן של Shipito במדינת אורגון, ולוחץ  ״Save". הסיבה שאני שולח לשם היא שהמדינה הזאת פטורה ממס אמריקאי. מכיוון ש STP היא חנות במדינת קליפורניה והמחסן שאני שולח אליו בדרך כלל,  גם הוא בקליפרוניה ולכן הקניה תהיה חייבת במס גבוה נוסף של כ 7%. אני מעדיף לוותר על זה ולשלוח לארץ ממחסן אחר בארה״ב. זה, אגב, גורר עלות שילוח שעשויה להיות מעט שונה, ואני לוקח זאת בחשבון. אני מנוי בשירות Shipito  ולכן עומדת לרשותי האפשרות לשלוח למחסנים שונים (ושירותי השילוח מכל מחסן הם בעלות מעט שונה, למרות שההפרשים לא גדולים, אבל אפשר להעזר במחשבון שלהם כדי להעריך. בחבילות קטנות ההבדלים הם בדולרים בודדים).

אישור פרטים אחרונים, ואישור תשלום על ההזמנה לחנות

Paypal_6

 

שימו לב למסך מעל לאחר שינוי הכתובת. השחרתי במכוון את מספר הלקוח שלי ב Shipito אבל הוא נכנס בכתובת בשורת ה Address השניה אחרי המילה Suite.

זהו שלב קריטי. למה קריטי ? כי בלא מעט אתרים תמלאו את כתובת המשלוח גם באתר עצמו, עוד לפני הצ׳ק אאוט דרך פייפאל, וכתובת השילוח באתר וכתובת השילוח במעמד אישור תשלום פייפאל צריכות להיות זהות (למשל ב Running warehouse המון נופלים בנקודה הזאת).

לכן, רגע לפני האישור וחזרה לאתר האם לסיום ההזמנה, תבדקו טוב טוב את הפרטים ושכתובת המשלוח שבחרתם היא נכונה.

בדקתם ? יודעים לאן החבילה תשלח ?

זה הזמן ללחוץ ״Continue" ולחזור לאתר האם ולסיים את ההזמנה.

אישור פרטים אחרון וביצוע ההזמנה

 

Conformation_7

לאחר לחיצה על "Continue" באתר פייפאל, אתם תוחזרו באופן אוטומטי לאתר האם שממנו יצאתם לדף התשלום. פייפאל כבר יספר לאתר את כל המידע שהכנסתם ויאמת לו שהסכמתם לשלם באמצעותו ומה היא הכתובת למשלוח שבחרתם (ואף הכתובת לחיוב, לעיתים).

אתם יכולים לראות מעל את הכתובת לשילוח הנכונה מופיעה תחת Shipping, משמאל. תחת Billing הכתובת לחיוב, שהיא הכתובת בישראל. זה למעשה כבר פרט שולי, שכן פייפאל אישר שהוא יכול לגבות ממני את הכסף. השאר כבר פחות מעניין את האתר 🙂

אני בוחר את שיטת השילוח בתוך ארה״ב , ויש לה עלות במקרה הזה (יש קופונים שכוללים שילוח חינם בתנאים מסוימים). וזה חשוב כדי להראות לכם שעדיין לא בוצע שום חיוב. עוד יש לי הזדמנות להתחרט. כל עוד לא לחצתי על הכפתור הכתום ״Place my order״, ההזמנה לא בוצעה, ואין חיוב. רק נתתי הרשאה לחיוב. יש גם אתרים שזה המעמד שבו תוכלו להכניס קופון. לעיתים, זה מלחיץ כאשר יש בידייכם קופון לאתר מסוים ואתם מנסים לעשות את תהליך הצ׳ק אאוט, מגיעים לדף הפייפאל ועדיין לא מצאתם מקום להכניס את הקופון להנחה. בחלק מהאתרים הוא מסתתר בשלב הזה. הוא למעשה ״מכריח״אותכם לעשות 90% מהדרך לתשלום, כדי שהסיכויים שתתחרטו יהיו נמוכים 🙂 יחד עם זאת, כמו שציינתי, ההזמנה עוד לא מבוצעת בשלב הזה.

עוד דבר, נוספת. חברות השילוח מתבססות על מחסן שיש לו כתובת ומספר לקוח שמופיע בשורת הדואר השניה באמצעות המילה סוויטה, כאילו ״מספר דירה״ כלשהי. לעיתים תופיעה המילה Suite, ולעיתים תופיעה המילה Ste, גם אם כתבתם Suite. אין זה משנה. כתובת המדינה, רחוב וה Zip Code הם אלה שמרכזיים מבחינת הגעת החבילה לכתובת הנכונה. החשיבות הכי גדולה של מספר הסוויטה היא שכששירות השילוח יקבל את החבילה שלכם הוא ידע בקלות לאיזה לקוח היא שייכת (אתם לא היחידים), ולא יצטרך לחפש על פי שם, או חלילה להחזיר אותה, כי לא הצליח לאתר את הלקוח.

מכיוון שאני בטוח, יודע לאן אני שולח, איך אני משלם, והעלות ברורה לי אני מבצע את ההזמנה.

אישור על ההזמנה במייל

 

 

Confirm_email_8

 

לאחר שההזמנה בוצעה, אני מקבל באופן כמעט מיידי אישור במייל על ההזמנה ופרטיה. לא תמיד כל הפרטים יופיעו או יופיעו במדויק. לעיתים יוחסר מידע בכוונה בגלל שהוא נשלח במייל. אל תתרגשו. אם עשיתם הכל נכון לפני, ויש אישור על ההזמנה, הכל בסדר. שימו לב למשל שבמייל מעל כתובת החיוב היא אותה כתובת שילוח. זה חסר משמעות. החבילה שולמה ונשלחת לכתובת שבחרתי.

מרגע זה לא נותר לכם אלא לחכות למייל נוסף שהחבילה נשלחת לכתובת המחסן שבחרתם.

קבלת מייל שילוח והמתנה להגעתו למחסן Shipito

 

 

shipping

 

כמה ימים לאחר אישור ההזמנה יגיע המייל על השילוח שלה בתוך ארה״ב לכתובת שנתתם. כל מה שעליכם לעשות עתה הוא להמתין למייל מ Shipito שיספר לכם על הגעה של חבילה למחסן. אם אתם ממש רוצים, אתם יכולים לבצע מעקב אחרי החבילה בתוך ארה״ב עד הגעתה למחסני חברת השילוח, במידה והשילוח בתוך ארה״ב כולל מעקב (וב 90% מהמקרים הוא כולל).

סיכום חלק א – הזמנה ושילוח למחסן Shipito

התהליך שתיארתי לכם מעל הוא תהליך דומה אותו תעברו ברוב האתרים בהם תשלמו בפייפאל ותשלחו למחסן שיפיטו. יש אתרים אחרים, כמו TheClymb למשל, שבהם יש שירותי תשלום אחרים כמו תשלום  Amazon, ואז תצטרכו להוסיף את כתובת השילוח הרלוונטית לחשבון אמאזון שלכם במעמד התשלום. כמו-כן, יש אתרים שידרשו מכם את הכתובות האלה בהרשמה לאתר או בתהליך הצ׳ק-אאוט עוד טרם הגעתם לדף הפייפאל, ובדף הפייפאל לא תהיה אפשרות לשנות את הכתובת, אלא היא תהיה זו שהכנסתם.. ייתכן ותתקלו בעוד כמה וריאציות שונות, אבל התהליך ברובו יהיה דומה.

יש אתרים שגם מבקשים מספר טלפון אמריקאי. Shipito לא מספק מספר כזה, ויש לכך כל מיני פתרונות (Buy2usa  למשל כן מספקים), יש אתרים שבהם אפשר להכניס מספר ישראלי ללא בעיה. על פי רוב, אני משתדל לבחור אתרים פשוטים שמאפשרים לי תהליך כמו התהליך הנ״ל בלי להסתבך עם צורך לייצר ״זהות״ אמריקאית פקטיבית.

אתרים שמאפשרים תהליך שכזה הם אתרים שפשוט וקל לקנות מהם, וגם פשוט וקל לחזור אליהם כי כבר יש לנו בטחון בתהליך. אנחנו מבינים אותו ויודעים איך לבצע אותו. השלמת תהליך כזה מעלה את הביטחון ותפתח לכם אפשרויות נוספות ותעוזה נוספת להסתכל על מוצרים/חנויות שאולי לא שקלתם בעבר, ובעצם לפתוח לכם ערוצי צרכנות חדשים שלא הכרתם.

לנושא האריזה וגודל החבילה אתייחס בחלק ב׳ של הפוסט, שבו אסביר את תהליך התשלום ושילוח דרך שירות Shipito, אבל כן חשוב לי לציין שאני משתדל לעשות הזמנות קטנות, כאלה שנכנסות לא רק לתקרת הפטור ממיסים הנוכחית (עד 75$) אלא גם שנארזות קטן וקל לצורכי שילוח זול לארץ.

חשוב לי לציין שהבחירה ב Shipito בפוסט הזה היא בגלל ההעדפה האישית שלי לשילוחים קטנים וזולים ובזה ל Shipito אין הרבה מתחרים. הטכניקה שתוארה מעל טובה לכל שירות forwarding / שילוח חבילות אחר שמציע שינוע חבילות מארה״ב לישראל.

בחלק ב׳ של הפוסט אתאר את התהליך מרגע הגעת החבילה למחסן Shipito ועד השילוח שלה לארץ.

מקווה שמצאתם את הפוסט הזה מועיל, וכמובן שאתם מוזמנים לשאול בתגובות שאלות לגבי התהליך שתואר בפוסט.

 

24 תגובות

  1. אלון הגב

    אחלה מדריך, מצפה לחלק ב' לא מכיר את SHIPITO ממש טוב ורוצה להבין מה כדאי בו

  2. Assaf Dekel הגב
  3. שי הגב

    1. נהנתי לקרוא.
    2. אני עובד עם BUY2USA . מקווה שבחלק ב' תהיה השוואת עדיפות קטנה בין 2 החברות עם דוגמה מספרית.
    3. אתה מכיר אופציות שילוח שוות מאנגליה?

  4. Memofish הגב

    מצויין! מחכה לחלק ב׳ –
    גל, ממופיש.

  5. afishler הגב

    רן אולי אני מפספס משהו ועכשיו קצת חיפשתי כדי לראות אם משהו השתנה – אבל, אני לא מוצא דרך להוסיף ב-PayPal כתובת משלוח שאינה בישראל (שזה המקום שבו כרטיס האשראי שלי מוגדר). כל תוספת של כתובת ניתנת לעריכה אבל לא ברמת המדינה.
    ממה שאני קורא אני לא רואה שהאופצייה הזאת השתנתה. אז איך הגדרת כתובות בחו"ל (אלא אם כרטיס האשראי שלך אמריקאי נניח)?

    • ranpergamin הגב

      במעמד הקניה, בתשלום של פייפאל, אתה מוסיף כתובת משלוח. לא כתובת מגורים

      • afishler הגב

        האמת שלא ניתקלתי בזה בתהליך שעשיתי. הרכישה היתה ב-LeftLane. בגלל ששמתי כתובת תשלום (billing address) ישראלית הוא איפשר לי לשלם רק ב-PayPal משום מה ולא כרטיס אשראי.
        אחרי הלוגאין לפייפאל לא היתה שום התעסקות עם כתובות או אישור תשלום. זה פשוט חזר ל-LeftLane
        משך את הכתובת האישית שלי מפייפאל – החליף את כתובת המשלוח שרשמתי ב-US בכתובת האישית שלי ו…..חישב לי עלות משלוח ישירות לישראל. חוצפה!!!!
        הפיתרון הוא לכתוב billing address אמריקאי ולשלם בכרטיס אשראי.

  6. נתנאל הגב

    למה בחשבון שלי ב shipito יש לי כתובת בגרמניה זה עדיין בסדר?

  7. רון הגב

    כמו אריה, גם אני נתקלתי בבעיה דומה.
    לא הצלחתי להגדיר בפייפל את הכתובת של שיפיטו בתור הכתובת שלי, מכיוון שאני לא יכול לשלוט בשדה של המדינה. אני יכול להגדיר את כל שאר השדות לגבי כתובות נוספות בפייפל – מלבד המדינה.

    זה גרם לכך שלא הצלחתי בסופו של דבר לבצע את הרכישה, מכיוון שיש לא מעט אתרים שמחייבים זהות בין הכתובות (או לפחות בין המדינות) של המשלוח ושל החיוב.

    אם למישהו יש פתרון – אשמח לשמוע

  8. מיכל הגב

    תודה על המדריך המועיל! אשמח למענה על כמה שאלות:
    ניסיתי להירשם לSHIPITO אבל נדרש תשלום של 5$, האם כך זה תמיד?
    אני מעוניינת להזמין מוצר בעלות נמוכה מאמזון ע"מ לבדוק את השילוח של SHIPITO, עלות השילוח באמזון לישראל היא 10$ – מדובר במוצר קטן ששוקל פחות מ50 גרם, האם השילוח בSHIPITO יהיה זול יותר?
    תודה!

  9. עדי הגב

    אחלה מדריך, השאלה היא איך הופכים את המטבע באתר שהמלצתה עליו לדולרים משקלים?

  10. אלון שרר הגב

    איך מעריכים עלויות משלוח מראש? זה מרכיב משמעותי בעלות ובהתנסויות שהיו לי איתם עד היום, שילמתי המון.

  11. אמיר הגב

    לצערי התגלו כלא אמינים בעליל 🙁
    פעם ראשונה חבילה שכביכול נשלחה על ידם לא הגיעה בכלל. שווי החבילה 60 דולר ולא עשיתי ביטוח (מי חשב שאפשר לאבד קרטון בגודל של חצי מטר). נראה שהם בכלל לא שלחו וסתם שיקרו כי המספר לא מזוהה בדואר האמריקאי והם טוענים שאין אישור על השליחה. לא ברור איך אפשר לשלוח בחברת הדואר האמריקאי בלי לקבל מהם שום פתקית…
    בפעם השניה העברתי אליהם שתי חבילות מארה"ב. אמרו לי שבגלל שיש בתיבה יותר מחבילה אחת אני חייב "לשרדג" את החשבון ל-virtual mailbox שמאפשר יותר משני חבילות ובלי שדרוג הם לא יישלחו.
    נאלצתי לשדרג, התענוג עלה 50 דולר.
    אחרי ששילמתי בעל כורחי, הודיעו לי ברוב חוצפתם שהם לא יכולים לשלוח אליי את אחת החבילה כי היא מכילה בקבוק ספריי מה שלא אמרו קודם לכן ושאני כעת צריך לשאת בדמי משלוח של 20 דולר על החזרת החבילה לעסק ממנו נשלחה החבילה בנוסף ל-50 דולר שכבר גבו ממני במרמה. היות והם לא שולחים את החבילה אז מה ההגיון בלחייב אותי על תיבה של 2 חבילות…
    בקיצור מכל הסיפור ההזוי ועוגמת הנפש נאלצתי לעשות להם chargeback מול ויזה שאמרו שאסור להם לחייב אותי על שירות שלא סיפקו ולדרוש ממני תשלום על החזרת מוצרים ללקוח אם הם לא ציינו כלום בתקנות. פשוט חוצפה, חוסר יושרה וגניבה. אני מחפש אלטרנטיבות, אם למישהו יש אשמח לקבל המלצות על חברה אמינה וישרה.

  12. רות הגב

    הי. בעבר עזר לי מאוד וגם לא דרשו ממני מכס. מה כעת הסיכויים שצריך יהיה לשלם מכס על טלפון סןללרי? האם נכונות השמועות שעכשו הסיכוי גבוה יותר מבעבר? תודה

    • admin הגב

      אין לי מושג מה היה בעבר, איזה שמועות, ומה הסיכויים.
      לסלולרים יש קטגוריית מס משלהם ואין עליהם מינימום (כמו 75$ לרוב הקניות).
      יש הרבה מכשירים שעוברים מתחת לרדאר, אבל עקרונית על סלולרים משלמים מס מלא (כ 32%), וכדאי להיות מוכן לזה, שלא יבוא כהפתעה.

  13. יהודה הגב

    שלום. קודם כל ברצוני להודות לך על הבלוג! קראתי לא מעט ממנו ואני מתעתד להמשיך,ראיתי שאתה גם לא לוקח מוצרים בחינם אז בכלל סחטיין הכל פה אותנטי חח
    ועכשיו שאלה- במידה ואני מזמין הזמנה נגיד ב60 דולר, אם אקח שילוח לshipto בעוד 10 דולר ומשם עוד 10 דולר לישראל
    יצא 80 דולר , האפ יחייבור אותי במס ?!

  14. מור הגב

    מה הסיפור של המס האמריקאי? על איזה מוצרים הוא חל? שלחתי פעם אחת מהמחסן בקליפורניה ולא דיברו איתי על מסים פנימיים.

השארת תגובה