הכן גופך וציודך לחורף – התארגנות לעונת פעילות וריצת שטח בחורף

מכירים את הסיפור :  אתם קמים בבוקר ויוצאים למרפסת עם כוס קפה להערכת מצב. יש זרזיף דק באוויר שמשתקף באור הבהיר, אולי ייפסק,אולי לא. עוד קצת קר, אבל שמש מבצבצת קצת בין עננים אפורים. אפור, אבל לא לגמרי. התחזית אומרת "גשם לפרקים" (פרקי אבות ? איזה פרקים לעזאזל ?).

ואתם עומדים אובדי עיצות, איך אני יוצא/ת לריצה ? לקחת מעיל ? כן / לא ? יכביד עלי ? ואם יירד גשם, ואם לא ? ללבוש שתי שכבות ? אחת ? ואם יתחמם, אני אתבשל בתוך השכבות האלה ? כובע , כן / לא ? מכנס קצר / ארוך ? אתם לא יודעים איך תראה הריצה שלכם, מצד אחד זה יכול להיות יום מדהים (כמו שהחורף שלנו יודע להציע), מצד שני אולי יתפוס אתכם מבול, ותהיו לא מוכנים. איך מחליטים לעזאזל עם מה לצאת ?

האוויר כבר מתקרר, ובכרם מהר"ל בבוקר כבר צריך משהו ארוך. זה, ביחד עם בקשות וכמה דיונים לאחרונה, מספקים הזדמנות מצוינת לעבור על הציוד לחורף, ועל מה כדאי שיהיה לכם בארסנל לעונת חורף פעילה ומהנה.

אני מאד אוהב את עונת החורף הישראלי, ומבחינתי היא העונה המעודפת לריצה אחרי האביב. יש לנו חורף נהדר, ועם קצת היערכות פשוטה מבחינת הלבשה אפשר להינות מ(כמעט) כל ריצה.

ולאחר הקדמה כזאת, בואו נצלול בין טיפות הגשם

אני מרגיש חובה לפתוח בדיסקליימר. מי שמכיר את הבלוג, יודע שכשמו כן הוא, הוא בלוג. הוא דעותי האישיות בלבד, וגישתי האישית. יש גישות אחרות לכל דבר, גם להלבשה, שכבות ולכל אחד יש את הקומבינציה שעובדת לו. הגישה שלי אומרת שאם משהו עובד לך, אז לך עם זה. אני משתף אתכם בגישה שלי ובמה שעובד טוב בשבילי, מתוך שתי מטרות:

א. על הדרך לעזור לכם לשאול את עצמכם את השאלות הנכונות ולעשות החלטות צרכניות חכמות, על מה לשים דגש, מה לקנות, איפה להשקיע.

ב. אולי הדרך שלי גם תתאים / מתאימה לעוד אנשים, ואני שמח לחלוק את ההתנסות והנסיון הפרטי שלי.

מהיותי רץ שטח אקסקלוסיבי, יהיו אספקטים שיתייחסו לעניין השטח, על אף שהלבשה היא הלבשה ולא תלוית האבן או הכביש מתחת לרגל.

זאת לא יהיה מדריך סטייל Ynet שינסה לכסות את כל מה שאתם צריכים, עם סקירה של עשרות מוצרים ואפשרויות. האפשרויות הן כמעט בלי נגמרות,קטונתי מלהכיר את כולן. בנוסף, באיזורים שונים לאנשים שונים בטוח יש שיקולים שונים,  שהם לוקחים לעצמם, ושאני לא. כל אחד והסביבה שבה הוא גר.

אני כן אשתף אתכם בקו המחשבה וההצטיידות שלי, מוצרים שאני שמתי לב אליהם,  אוהב ואיפה אני שם דגש ומשקיע.

יש לכולנו נטייה טבעית להתרכז רק בעונה הנוכחית שבה אנחנו נמצאים. מי מאיתנו יכול  בכלל, בחום של יולי אוגוסט , לחשוב על ביגוד והלבשה חמה לחורף. אנחנו מפטנזים על חורף והקור, אבל רק המחשבה על ביגוד חורפי גורמת לנו להזיע.

אבל מבחינה צרכנית, ה (כמעט) קלישאה, כמובן שההיפך הוא הנכון. קניות לחורף בזמן הקיץ, הן הדבר ה-כ-י נכון מבחינת צרכנית. מסיבה פשוטה, שהמחירים של ציוד החורף באותה תקופה בקרשים. אמנם יש פחות מלאי, פחות מידות, ליינים של שנה שעברה, אבל הי, אנחנו בעניין של צרכנות נבונה בתקופה של יוקר מחייה, לא ?

ולכן, חשוב שתתארגנו בזמן, ותשמרו על עירנות, כדי שלא תגיעו לחורף ותקנו ברגע האחרון בלחץ, ובמחירים גבוהים. על זה בדיוק בונים כולם (וזה בסדר, זה דרכו של מסחר, היצע וביקוש).

עכשיו לגבי הלבשה חורפית. אני אתרכז בחורף הישראלי. אם מישהו מתעניין בהלבשת חורף לאלפים ולאלפיניזם זה כבר סיפור אחר.. (ואפשר גם לזה להקדיש לא מעט)

חשוב לציין שבזמן שהפוסט הזה מתרכז בעיקר בהלבשה שלי בשנתיים האחרונות לריצה, אבל הוא נכון גם לאופניים, ובמידה מסוימת גם לטיפוס, הוא בטוח נכון גם לטראקים וטיולים, במובן שהפעילות בהם דומה לריצה, פשוט יותר איטית ולכן דגש על חום גוף יותר משמעותי.

בקיץ הכל פשוט יותר מבחינת הלבשה (יחסית), כמה שיותר קל, אווירי ומנדף (אני לא נכנס לשיקולי מים / תזונה).

אז מה שונה לנו בחורף הישראלי שמצריך היערכות מבחינת הלבשה:

– שמירה על חום גוף עקב הקור

– שמירה על חום גוף עקב רוח

– שמירה על עצמנו נגד רטיבות (באופן יחסי, למי שבוחר) , להלן גשם.

– שמירה מיוחדת על קצוות הגוף (ראש, פנים, כפות ידיים, כפות רגליים).

– הגנה על שרירים מהתקררות שמובילה להתכווציות

– ובין כל זה התמודדות עם שינויים במזג האוויר תוך כדי ריצה (לפעמים מתחילים כאשר מאד קר, ואחרי שעה כבר הטמפרטורות עולות בכמה וכמה מעלות), ואיך "לנהל" את ההלבשה.

מי שכבר מכיר הלבשת הרים ו Outdoor כבר נתקל בודאי בהרבה ציוד חורף של חברות מוכרות. חברות כמו Mountain hardwear, The north face, Patagonia וכו.. שואבות את העיצובים וקו המחשבה מתרבות ההרים וממקומות שבהם החורף הוא הרבה יותר קר וקשה מהחורף הישראלי.

מילה לגבי חומרים. מי שרץ עם כותנה, דינו להיות רטוב וסחוט או מגשם (במידה ויורד) או מזיעה.. מומלץ בחום (לדעתי) בין אם בקיץ ובין עם בחורף לרוץ עם ביגוד טכני.

בגדול הלבשת החורף של ההרים בנויה ממודל של שלוש שכבות עיקריות:

1. Base Layer – הלבשת בסיס: הלבשה שקרובה לגוף, לעיתים בגדים צמודים ממש. הלבשה דקה, נעימה לעור, שתפקידה העיקרי לשמור על חום הגוף באופן בסיסי ולנדף זיעה. בביגוד חורף תתקלו לא מעט במונח "טרמי", שהוא בסה"כ מילת שיווק לאריג ששומר יותר נגד בריחה של חום גוף, כלומר ברמת התחושה "מחמם" יותר. אלה חולצות בגזרות יחסית צמודות כמו שאמרנו, בדר"כ נטולות צווארון , אלא בעלות מבנה Crew Neck, שרוול ארוך צמוד/גזרה צרה יחסית.

גזרות הגברים והנשים הן בעלות משמעות בחולצות האלה מהסיבה הפשוטה שהן יחסית צמודות ולכן חשוב שישבו טוב על הגוף.

2. Mid-Layer – שכבת אמצע : בתרבות ההרים זאת השכבה שתפקידה להגן עלייך מהקור הגדול. בזמן ששכבת הבסיס שומרת על חום הגוף, שכבת האמצע אמורה להגן מהטמפרטורות החיצוניות ולאפשר לגוף לשמור על טמפרטורה סבירה באמצעות שיכבת בסיס.  כאן תמצאו חולצות יחסית עבות, מאריגים שונים לתנאי קור שונים החל מפליז ועד אריגים טכניים דקים יחסית אבל מחממים מאד. זאת לא שכבה שמגנה מרוח ו/ואו גשם.  בדר"כ הגזרות שלהם יותר משוחררות, ויש הרבה פעמים צווארון עם ריצ'רץ' (נוח יחסית לתפעול עם כפפות בטמפרטורות קרות). האריגים בדר"כ אריגים נושמים באופן יחסי, אבל יותר מאסיביים ולכן פחות מנדפים מהאריגים הדקים.

יש מגוון רחב וגדול של חולצות כאלה. אני אישית גם אוהב מאד את החולצות האלה כחולצות לפעילויות שונות ואף ליום יום לעיתים בארץ.

יש הרבה מותגים והרבה מבחר של חולצות בשוק.

3. Shell / Out Layer – שכבה חיצונית: כשמה כן היא. השכבה החיצונית שבאה להגן עלינו מפגעי מזג האויר החיצוני, להלן רוח, שלג וגשם. כאן תמצאו את טכנולוגיות GoreTex , WindStopper ודומיהן שמיועדות לספק הגנה נגד חדירה של מים ונגד חדירה של רוח, ובוא זמנית להיות אריג נושם (יחסית) כדי למנוע התחממות יתר מתחת לשכבה. בגזרות ההרים של המעילים האלה, חשוב לקחת בחשבון שהם מתוכננים שיכנס לתוכם מישהו/מישהי שכבר שמ/ה שתי שכבות של ביגוד. כלומר הם יחסית גדולים, ומעילי ההרים באופן ספציפי גם לעיתים מבדים קשיחים ועמידים יחסית כדי להתמודד עם חיכוך בסלע וכו..

בשכבה הזאת יש מעילי גשם ייעודים, מעילי רוח ייעודים, מעילי קור מיוחדים ומעילים "משולבים" שעושים חלק או כל הפונקציות.

זהו, אלה שלושת השכבות. מסביב יש כמה פרטים צדדיים חשובים לא פחות כמו : כפפות, גרביים, כובע, מגן פנים, Gaiters, וכו.. ניגע גם בהם.

עם השנים נוצרו גם מוצרים ובגדים (ואתייחס גם לזה) שנותנים מענה על קומבינציה כזו או אחרת של שתיים מהשכבות הנ"ל.

לפני ההלבשה העליונה יש כמה פריטים שאני לוקח איתי כמעט לכל ריצה בחורף :

– כפפות 

אני סובל מאד מקור בכפות ידיים, ובבקרים הקרים של הכרמל זה יכול להיות כואב. כפפות ריצה טובות הן פריט חשוב.

על מה לשים דגש ?

אני אוהב כפפות דקות יחסית ולא צמודות מדי. כפפות עבות ומחממות מדי יוצרות תחושה של כבדות ואי נעימות. חשוב שהכפפה תהיה נוחה, תאפשר לכם להמשיך לתפעל את האייפון / נגן שלכם, ומצד שני לספק הגנה סבירה מהקור. פיצ'ר חמוד שיש לי בכפפות שלי (של Mountain Hardwear בתמונה) הוא קליפס מובנה קטנצ'יק שמחבר את שתי הכפפות אחת לשניה, ככה שאחרי ריצה, אני מחבר אותן, וככה הן פחות הולכות לאיבוד. עוד פיצ'ר נחמד שעוזר בכפפות ריצה, הוא חריץ להוצאת קצה האצבע שמאפשר לעשות פעולות עדינות (כמו חיוג באייפון וכו..) עם קצה האצבע מבלי להוריד את כל הכפפה.

– הגנה לראש ולאוזניים

חלק נכבד מחום הגוף הולך לאיבוד דרך הראש. תזכרו את זה טוב טוב. כמו כפות הידיים גם האוזניים סובלות מקור, ואני אוהב לשמור עליהן. כמו שציינו, החורף הישראלי הוא לא בדיוק אלפיני, ולכן רוב ה Beanies של החברות שמיועדים לטמפרטורות נמוכות, בארץ אחרי 5 ק"מ יהפכו את הראש לסאונה, אלא אם כן אתם סובלים ממש מקור.

אני משתמש במטפחת של Buff, ויש לי טיעונים חזקים לשימוש במטפחת מהסוג הזה. העובי שלה מספיק בשביל הקור שלנו. היא מאד מאד וורסטלית, כך שאפשר לשים אותה כסרט לאוזניים, ככובע, כמגן פנים מלא, כמגן צוואר, וכאשר לא רוצים אותה או מתחממים מספיק, פשוט שמים אותה כצמיד על היד. פתרון קלאסי ונוח, ולכן היא נמצאת תמיד איתי, ואין לי בכלל מה להתלבט, שכן היא נותנת מענה נהדר כמעט לכל מצב.

יש לי גם Buff חורף עם פליז לימים קרים ממש.

– מכנס / טייץ – 

אין כאן קיצורי דרך יותר מדי. לטעמי האישי בחורף צריך להגן על כ-ל הרגל. ולכן אני רץ עם טייץ ארוך. אם אני רוצה להיות יותר שמרן, אני שם מעליו מכנס קצר. כיוון שרצתי גם עם שרוולי קומפרשן לתאומים והסולאוס, אז קניתי טייץ עד מתחת לברך וככה גם איתו קיבלתי הגנה דומה.

על אף שלעיתים הקטע מהקרסול עד הברך הוא איזור שבו פחות מרגישים בו את הקור, דווקא עליו חשוב להגן. שרירי התאומים והסולאוס הם קריטיים לריצה ואני חושב שחשוב להגן עליהם. טייץ דק הוא מספיק מחמם בחורף שלנו בשביל הגנה, ומספיק דק שאם לא קר מאד, הוא לא מעיק. שימו לב, יש טייץ ברמות עובי שונות, ואני חושב שדווקא צריך להזהר לא להתפתה לקנות טייץ עבה מדי. לרוב אחרי שמתחממים, טייץ עבה סתם מעיק. כמובן, שאם אתם סובלים מקור ברגליים, קנו לעצמכם את מידת העובי שאתם מרגישים שמגנה עליכם.

– גרביים – 

אני משתמש כל השנה בגרביים מנדפות. בחורף, אצלי, זה לא מאד שונה. אני גם רץ לא מעט ללא גרביים כלל. יחד עם זאת, חשוב שהגרב תעזור לשמור על טמפרטורת כף הרגל, אבל מצד שני שלא תכביד, בעיקר אם נרטבתם או נכנסת לשלולית. אם יש לכם גרבי ריצה, אני לא רואה סיבה מיוחדת לשנות אותם בחורף, אלא אם כן אתם סובלים מקור במיוחד וצריכים זוגות יותר עבים או יותר מחממים. גרביים טרמיות וכיוצא בזה יהיה כנראה אובר קיל רציני לרוב הרצים (גרבי ריצה, לא גרבי טראקים).

– נעליים – 

אין הבדל. הנעליים הם נעליים כל השנה ואמורות להיות מסוגלות להתמודד גם עם דרדרת וגם עם בוץ (על אף שגם בזה אפשר למצוא דגמים ייעודיים/מכווני עונה). הגרביים הן אלה שיעשו את ההבדל בחימום במידה ותסבלו מקור. נעלי ריצה אמורות להגן על כף הרגל (אחרת לא היינו צריכים אותן), ובכלל זה הגנה מפגעי החוץ. ומצד שני הן אמורות להיות נושמות ולא לחנוק את כף הרגל לגמרי. כיוון שתמיד יש פשרה יש נעליים שיותר מגנות אבל פחות נושמות וההיפך. אני לא מאמין באריגים כמו GoreTex בנעלי ריצת שטח. כל עוד הנעל מאריג טכני שמתייבש יחסית מהר, אם תעברו במים הנעל והרגל תרטב ושום GoreTex לא יעזור לכם. זה שימושי בעיקר בשלג.

כן חשוב לשים לב להבדל בין ריצה על שטח יבש, לבין ריצה על בוץ (שלא לדבר על שורשים רטובים, משהו שאין לנו הרבה בארץ). כאן מבנה הקוביות בנעל, דבר שכלל לא נתתם עליו את הדעת בקיץ (למי שרץ בשטח) נהיה קריטי בחורף. לא כל הנעליים אותו דבר, ויש נעליים שמתמודדות עם בוץ הרבה יותר טוב מאחרות. אם אתם מחליפים זוג בדיוק לפני עונת החורף זה דבר שכדאי לקחת בחשבון.

ומה לגבי השכבות העליונות ? בחזרה למודל שלוש השכבות..

מכיוון שאנחנו לא גרים באלפים, ולא בהרי הרוקיס, המודל הזה הוא קצת אובר קיל בשבילנו. מי שירוץ עם שלוש שכבות כאלה בחורף הישראלי בימים שבשגרה כנראה יהפוך לירק מאודה מהר מאד.

אני מצאתי כמה קונפיגורציות של בגדים שעובדות בשבילי מצוין בשנים האחרונות.  אני מחזיק פריטים מכל שכבה, אבל יש לי כמה קונפיגורציות בסיסיות שעובדות לי מצוין למגוון הימים של החורף הישראלי.

– שכבת בסיס + ווסט – 

הקומבינציה של שכבת בסיס וווסט עושה בשבילי עבודה נהדרת, כמעט תמיד, לימים קרים שבהם אין גשם. בתצורה הזאת מה שאני קורא שכבת בסיס הוא גם חולצות בסיס, או לפעמים, אם קר מאד, חולצת Mid-Layer מדרג דק / בינוני ומעליה ווסט.

ווסט עושה עבודה נהדרת בלשמור על חום הגוף ולהגן מהרוח הקלילה של החורף ביער, ואף מרוחות חזקות יותר. מכיוון שמדובר בווסטים עם אריגים יחסית "חלקים", הם גם מטפלים בכמה טיפות גשם בצורה ראוייה לגמרי, וכשאין סכנת גשם גדולה, הם מספקים שקט גם מהכיוון הזה. אני אישית גם אוהב שיש להם רשת בגב לאיוורר, על אף שזה לא חובה.

אני אוהב מאד את הווסטים הדקיקים והרזים שהופכים לכדור/אגרוף קטן אם לא צריכים אותם. ככה הם עושים את העבודה כל עוד הם על הגוף ובמידה ולא צריך אותם הם קטנים ואפשר לשים אותם בתיק או אפילו להחזיק אותו ביד. במשך שנים ליווה אותי באופניים ובריצה ווסט של Pearl Izumi ZEPHRR שהיה פשוט אידיאלי, עד שנפל לי מהתיק בריצה, והוחלף בווסט של חברת Montane שהוא למעשה בעל תכונות זהות ואני מאד מאד מרוצה ממנו.

שימו לב, אם אתם מחפשים לרכוש מאתרים אנגליים, ווסט באנגליה נקרא Gilet, ולכן כשאתם עושים חיפוש או גוגל, תשתמשו במילה הזאת.

לגבי שכבות הבסיס.. מה שאני מגדיר שכבת בסיס לחורף הישראלי היא אותה חולצה בודדת שיכולה להיות מתחת למעיל גשם או מתחת לווסט. זאת יכולה להיות שכבת Base Layer או Mid-Layer במידה וקר יותר, אבל רק אחת.

רוב החורף השתמשתי בשני סוגים של חולצות.

חולצות דקות של The North Face שקניתי ב 19$ לחולצה בארה"ב ואחרי זה גם מצאתי אותן ב Wiggle במחיר דומה.  הן לא טרמיות בהגדרה, אבל תפקדו באופן מדהים למדי כשכבת בסיס דקה, נוחה, ומחמיאה (רצוי לציין). רצתי איתן בחורף ובעונות המעבר כשכבה יחידה ועל אף שהן דקות ונוטות להשחק הן קנייה מצוינת בעיני. כמובן שיש עוד הרבה חולצות של חברות נוספות, כל אחד ייבחר את החולצה שנוחה לו מבחינת תקציב.

נדירים הימים שבהם צריך גם שכבת בסיס אמיתית וגם MidLayer.

חולצות ה Mid-Layer שרכשתי ואני משתמש בהן הן של חברת Gore Running Wear. אני חושב כבר כתבתי עליהן בעבר. הסיבה שאני בוחר את החולצות של החברה הזאת היא שילוב של איכות חומרים נדירה, גזרות שמאד מחמיאות, אריגים שנעימים מאד לעור, תפירה מעולה וכך יש מוצר שמחזיק שנים.

לא מדובר בבגדים זולים (יחסית), וחשוב לשים לב למידות, אבל מצד שני, חולצה אחת של Gore שווה מבחינתי יותר מ- 5 חולצות של נייקי ושל קולומביה שיושבות לי בארון.

יש לי חולצה מליין ה Magnitude   (ראו תמונה למטה של החולצה בכחול) יחסית עבה וגזרה נוחה (ליין שכבר יותר קשה למצוא) ועוד חולצה מליין ה FLASH הדק יותר והצמוד יותר.

לטעמי, מדובר בלא פחות מהחולצות הטובות ביותר שיש לי בארון בכלל.

אפשר למצוא אותן בעיקר ב Wiggle, בחנות שמתמחה בבגדים שלהם (גם לריצה וגם לאופניים שנקראת TGStore (חשוב לשים לב להרשם, אז יורד מס, וגם לקחת את קופון ההנחה של 15% בהרשמה). לפעמים יש מציאות ב Ebay.

בכל אחד מהאתרים תמצאו מבצעים מדי פעם ושווה לשים לב. בנוסף באמאזון אנגליה יש לעיתים מחירים מצוינים לבגדים שלהם של ליינים קודמים. אם מישהו נוסע לאנגליה, או יש לכם איך להביא, שווה בדיקה. שימו לב, המידות שלהם קטנות ! בזמן שאני L/XL בחברות האמריקאיות (North Face, Nike ועוד) אני XXL ב Gore. יש ב TGstore הוראות מדידה מדויקות למידות וחשוב לשים לב ולהיות זהירים.

– שכבת בסיס + מעיל גשם לריצה

נפתח בתמונת האימה שלי, מריצה בחורף שעבר ביער עופר, מהמאמר על מעיל הגשם של North Face, (מעיל נדיר באיכותו וקשה להשגה היום)  ונמשיך להמשך ישיר לדיון שהתנהל בפורום תפוז בעניין מעילי גשם.

יש פרדוקס מסוים בין נידוף לאטימה, בין נושם לאטום. תמיד יש פשרה מסוימת, אבל עם טכנולוגיה טובה, גזרה טובה ובחירה חכמה של אריגים אפשר לעשות מוצר שעושה את שניהם באופן יחסית טוב, ויש כמה חברות שעושות את זה היטב.

גישתי למעילי גשם לריצה / טיפוס / אופניים אומרת כך :

מעיל גשם תפקידו לא לחמם.. תפקידו העיקרי הוא למנוע מהגשם להפריע למהלך התקין/רגיל של הריצה שלך. מכירים את ההתבלטות האם לקחת את המעיל ? האם הוא "יכביד" עלי או לא, והאם ירד גשם או לא ? זאת התלבטות שלא צריכה להיות בכלל.

הרוב מקבל את זה מובן מאליו שמעיל גשם בריצה זה דבר שמסרבל ו/או מחמם מאד. אם אתם מוצאים את עצמכם בהגדרה הזאת, זה בסדר. אתם לא לבד. הסיבה הפשוטה היא שרוב המעילים שמציעים בהרבה חנויות ו / או שנקראים "מעילי גשם" או "מעילי ריצה" הם או זה או זה , ובדרך כלל לא שניהם ואולי אף לא אחד מהם בכלל לא מתאימים לריצה.

מעיל גשם ומעיל רוח הם לא אותו דבר בהכרח. מעיל גשם יכול להיות מתאים גם לרוח (אטימה), אבל ההיפך לא רק שהוא לא בהכרח נכון,  הרבה מעילי רוח, חוסמים יותר מדי כניסת אויר אבל לא חוסמים כניסת מים. כובע למעיל גשם בעיני חשוב מאד, אבל פחות קריטי אם יש לך הגנה אחרת לראש. תזכרו, חום גוף בורח דרך הראש.

מעיל הגשם האידיאלי הוא למעשה זה שלא תהיה לך התלבטות האם לקחת אותו לריצה או לא, וכשהוא עלייך הדבר העיקרי שהוא עושה הוא לא להפריע לך, אבל לספק הגנה (מסוימת) מרטיבות, רוח (לפעמים) וכיוון שאתה פחות רטוב, אז גם מקור. הוא מאפשר לאוויר להיכנס, ולאוויר מתחמם שהגוף פולט כל הזמן לצאת.

לכן, כשאתם מודדים מעילי גשם תזכרו את התכונות הפשוטות האלה.

קל, דק, לא מפריע, אפשר לקשור למותן או לקפל לכדור קטן. אם זה מגושם, זה לא נוח. אם אתם רצים עם תיק, תביאו את התיק למדוד על המעיל.

 – חולצת Mid-Layer בלבד

לא מעט, מצאתי את עצמי בחורף שעבר ובעיקר בעונות המעבר משתמש בשכבת Base Layer או Mid-Layer כשכבה יחידה. פשוט יש ימים רבים שלא מספיק קר בחורף שלנו, ולעיתים יש ימים בהירים. האריגים המתקדמים בשילוב עם ריצ'רץ' שמאפשר נידוף של חום נותנים מענה מצוין לחורף הישראלי. כמו שציינתי, אני אישית מאד אוהב את החולצות של Gore Running בגלל האריגים המעולים והגזרות, על אף שאני מחזיק עוד כמה חולצות של North Face, Nike, Lowe Alpine ו Patagonia.

עוד דבר, עשו לעצמכם טובה ורכשו / קחו / מיצאו שקית פלסטיק אטומה / נאטמת לשימוש חוזר שבה תשימו את פלאפון / כסף וכו.. אל תקדישו את המאמץ, הזמן והכסף לנסות למנוע ממים לחדור לתיקים / פאוצ'ים וכו.. פשוט תגנו ישירות על הדברים שצריכים הגנה.

סיכומו של דבר:

פינת ההומור : לגבי ריצה בגשם, כמה כללים בלתי כתובים מעולם הריצה בגשם שמלווים אותי כבר הרבה שנים:

1.תמיד, אבל תמיד, אתה נרטב פעם אחת ובשאר הזמן אתה סתם רטוב
2.לא יוצאים לריצה כשיורד גשם
3. אם יוצאים וגשם מתחיל באמצע, אלא אם כן מדובר מסכנת נפשות, ממשיכים בריצה (וראה סעיף #1).

חורף ישראלי הוא עונה נפלאה לריצה.  החורף שלנו יבש (יחסית), לא קר מאד (יחסית) ולא מבוצבץ מדי (יחסית). כמעט כל הימים בחורף שלנו, לא רק שהם ימי ריצה מעולים בכל קנה מידה, אלא שכל בריטי היה חותם עליהם כיום קייצי משובח. אז גם חשוב לקחת הכל בפרופורציה. אם יש משהו שמנחם אותי בתקופת הפציעה הזאת, בקיץ, זה דווקא שיש סיכוי סביר שאני מחלים לקראת עונת החורף.

הרעיון מאחורי הלבשת חורף, הוא לספק לגוף שלכם ול Peace of mind שלכם, הגנה מקור, גשם ורוח. ציוד ריצה בחורף לא צריך להיות ציוד מעיק. הוא צריך להיות ציוד שלא מפריע ועושה את העבודה שהוא אמור לעשות. וככזה, אם הוא לא עושה זאת זה לא משנה אם הוא זול או יקר, הוא לא שווה. הוא סתם יהפוך את הריצה שלכם ללא כיפית או ישאר בארון וחבל. לא צריך למהר להשקיע מאות שקלים בציוד שלא מתאים לכם, ומצד שני שווה, לדעתי האישית, לבחור ולהשקיע (אם צריך) בציוד טוב (בדגש על המעיל  ו / או הווסט).

אל תשכחו שגם כאשר חזרתם מריצה מבוצבצת מחכה לכם עוד אחת כזאת יום או יומיים אחרי אולי, ורצוי שהציוד יהיה כזה שיהיה אפשר להשמיש אותו מהר ושומר על תכונותיו.

ולעניין הצרכנות החכמה והאינטרנטית. חפשו בחוכמה. קודם כל, הרבה מהפריטים שהזכרתי למעלה שאפשר לקנות בארץ במחירים סבירים ואפילו טובים.  אם אתם לא אוהבים לקחת סיכונים, או לא רוצים, לא צריך. למשל בחנות ה Outlet של נייקי ב "מול זכרון", ראיתי חולצות Mid-Layer ו Base-Layer מצוינות במחירים טובים. בחנות העודפים של ס.ע.ר בצומת זרזיר מצאתי הרבה פרטי חורף מצוינים במחירים מעולים. אני חובב של מותגים פחות מוכרים בגלל האופי ההרפתקאני שלי, אבל לא כל אחד חייב ללכת בנתיב הזה. הכי חשוב שיהיה לכם נוח ותעשו קניה שאתם שלמים איתה. בעיקר אם היא עולה סכום שהוא משמעותי לכם.

בפיד הפייסבוקי של הבלוג אני מעלה מדי פעם דילים שאני מוצא, ואמשיך בשבועות הקרובים לתת קישורים לפריטי חורף, כיוון שיש עכשיו מבצעים, אתם מוזמנים לעשות Like, לעקוב.

שיהיה לכולנו חורף נעים, עם ריצות טובות.

בפוסטים הקרובים : ביקורת על  Merrell Trail & Tough Glove, ביקורת על Altra LonePeak, בנוסף פוסט על הנעלה מינימלית לילדים ותינוקות והחשיבות שבה.

גמר חתימה טובה

14 תגובות

  1. איתמר הגב

    זו השנה הראשונה שאני ארוץ בחורף מחוץ לחדר הכושר. אין ספק שהפוסט יעזור לי להכין את עצמי טוב יותר

  2. מיקי הגב

    תודה על המידע המעיל וההצעות.
    הצעה לריצה ביום גשום – לעטוף את כפות הרגליים בשקיות של סנדוויצ'ים, ואז לנעל את הנעליים. בדוק ומומלץ.

    שאלה – מעילי גשם עשויים מאריגים שעברו טיפול עם חומר אוטם, ואחרי כ- 20 כביסות, נעלמת יכולת האיטום. האם ידוע לך על חומר איטום שניתן לרכוש בארץ כדי לחדש את האיטום מדי פעם?

    אגב – האם גם בחורף אתה רץ עם אמצעי שתייה (תיק מים וכד')?

    • ranpergamin הגב

      כמה דברים.

      צר לי שלא רק שאני חולק על ההצעה הראשונה שלך, היא פשוט רעיון לא טוב בעיני מכמה סיבות:
      1. היא חוסמת נשימה של העור
      2. היא לא באמת אטומה ורטיבות תכנס ולא תוכל לצאת
      3. היא עשויה לגרום להחלקה בתוך הנעל + ערעור יציבות.

      לא קורה כלום אם קצת נרטבים ברגליים, צריך גרביים טובות, זה הכל. (או בלי גרביים)

      לגבי חומרי חידוש אטימה, שאלה מצוינת. לא יודע מה יש בארץ, אני השתמשתי בזה בעבר :

      http://www.ebay.com/itm/Gear-Aid-ReviveX-Spray-on-SoftShell-Water-Repellent-10oz-/400321350296?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5d35030a98

      המחיר מצוין וזה חומר טוב. אבל כמובן שאפשר להשיג אחרים או לקנות בארץ

      בחורף אני לא תמיד רץ עם שתיה, תלוי במרחק. אם זה מרחק ארוך (15+ ק"מ אני נוטה לקחת משהו לאכול + בקבוק לפחות). גם אם לא מרגישים צמאים חשוב לשתות.

  3. דני הגב

    אני לא רץ אלא רוכב על אופניים ויתכן שיש הבדל מסויים בצרכים .לגבי חולצות טרמיות (Base Layer) חולצה טובה ומנדפת לא חוסמת את נשימת העור ושומרת עליו יבש גם כשיורד גשם. ממליץ על חולצות SunWay אותן גיליתי בשנה שעברה שעשויות מבד איכותי שלא הכרתי קודם איזשהו שילוב של לייקרה ופליז. ברשותי 2 חולצות טרמיות כאלו וגם מכנס טייץ טרמי של אותה חברה שממש עושים את העבודה.

  4. אלעד הגב

    מה ההנחיות כלליות לגבי כביסה של הביגוד השונה כדי שיתבלה הכי מעט ? תןדה על הפוסט !

  5. יהונתן הגב

    אהבתי את הפוסט. צורת הכתיבה הקולחת, הרווח בין השורות, הפונט הברור והתוכן הכל כך מעניין ומלמד- תענוג!
    תמשיך כך (:

  6. דניאל הגב

    כיף לקרוא, כרגיל.
    החורף בשבילי הוא עונת הריצה המועדפת, ובגדול.
    אני מודה, שבשבילי, במרכז הארץ, הטמפרטורות לא מגיעות לעולם למצב שדורש ממני ביגוד מיוחד. (פרט לחולצה מנדפת ארוכה, דקה, רגילה).
    באשר לגשם, שרק יבוא! מעטים הדברים בעיני שיותר מהנים ומשחררים מאשר ריצה בגשם שוטף ( + בוץ, כמובן).
    באשר לנייד, ה – לייפפרוף פשוט עושה את העבודה – http://www.lifeproof.com/en/ .

  7. זהר בדשא הגב

    רן, אין ספק שאתה פריק של ציוד…אך לצערי גם אני חולה במחלה הזאת. הבעיה שאנחנו חיים בארץ ונדלקים שאנרחנו רואים ציוד מקצועי בחו"ל שפשוט ברובו לא מתאים. כך מצאתי את עצמי בעלים של כמעט כל מה שציינת בכתבה, מגירות על מגירות של ציוד הכי טוב ושם הוא נשאר במגירה…רוב הפעמים שיצאתי לרוץ בשיא החורף, כאן אצלנו "בשכונה" על ההר במירב על בחורשן לא היתי צריך יותר משיכבה אחת ארוכה עליונה (דקה)…ואפילו מכנסיים קצרות. הכי חשוב עבורי שיהיה ריץ-רץ ארוך לחולצה כי איך שאני מתחמם אני ישר פותח קצת בהתאם לרוח והצורך. מילה על שלוליות, ריצת שלוליות זה אחד הדברים האהובים עליי. נעליים עם או בלי גרביים ולהכנס חופשי במרכז כל שלולית…אין כיף מזה….אחרי זה משאירים את הנעליים על הדק והגרביים לכביסה ושותים אספרסו חם…

    • ranpergamin הגב

      אני (משתדל להיות) מאד מדוד בציוד חורף שלי.

      בעמק כאן (כרם מהר"ל) הבקרים צוננים ב 3-5 מעלות יותר מאשר בהבונים, ואכן שכבת Base layer ואיזה ווסט מספיק רוב הזמן, זה בדיוק מה שאני משתמש בו 80% מהזמן.
      חולצת הסלומון הכחולה שיש לי (שׁראית בעבר), בקושי בשימוש, כי היא אכן מעט עבה מדי לריצה בארץ. אני משתמש בה בעיקר בחו"ל, בנסיעות עבודה וטיולים.

      • ranpergamin הגב

        אגב, החולצה החדשה שהזמנתי Gore Running Windstopper SO, היא בדיוק בשביל זה. Windstopper סופר דק עם Zip מלא (פחות נפוץ בחולצות) מה שמאפשר הגנה טובה ואיוורר כשצריך, וכל זה ב 40$ במקום 129$ 🙂

השארת תגובה