נעלי ריצה וציוד outdoor מ ORS 2014

ORS

בקיץ, בזמן שפה היה בלאגן גדול, בארה״ב הייתה  תערוכת הקיץ של OutDoor Retailer Show. למי שלא קרא פוסטים קודמים של הבלוג, מדובר בתערוכת  Outdoor מהגדולות בעולם, אולי המוכרת שבהן, שמתקיימת פעמיים בשנה (פעם בסימן עונת החורף, ופעם בסימן עונת הקיץ), ובה מוצגים המוצרים של העונות הבאות.

גם השנה בתערוכה אפשר היה לראות את הטרנדים והמגמות לשנה הבאה של הנעלת ריצת שטח, וליקטתי כמה דגמים מעניינים, שקראתי עליהם בכמה מקורות שונים ברשת.

זאת תהיה סקירה קצרה של דגמים שאותי אישית, כרץ שטח מינימלי/סמי מינימלי מעניינים, וגם כמה תופעות של שינויים בטרנדים בשוק הנעליים. כמו כן, ליקטתי גם כמה פרטי ציוד מעניינים שמשכו את תשומת ליבי, והרגשתי ששווה לשתף אתכם.

נעליים

באופן כללי, בהמשך לפוסטים קודמים שכתבתי בנושאי נעליים וטרנדים יש התמתנות ברורה של הטרנד המקסימלי וחזרה לאיזון במרכז שהוא המקום השפוי בו רוב האנשים והיצרנים מוצאים את עצמם.

השילוב בין הטרנד המינימלי שחלף לטרנד המקסימלי שחולף, יוצר דור מחודש, בעצם, של נעלי אמצע הדרך שמצד אחד יש בהן מספיק שיכוך והגנה לכפות רגליים חלשות, או כאלו שרוצים הרבה הגנה ושיכוך באופן יחסי, ומצד שני דרופ מופחת, משקל קל ויותר גמישות. באופן בולט הנעליים יותר מרווחות ויותר מאפשרות פריסה טובה של כפות הרגליים, עוד לקח מהשנים האחרונות.

זה נדמה מעט כאילו השוק היה צריך את הטלטלות לכיוון המינימלי, ואחר כך את תעופת החוגה לכיוון המקסימלי, כדי שהמרכז יוכל לרענן את עצמו מחדש עם תובנות משני הצדדים.

מגמה חיובית נוספת שאפשר לראות זה התמתנות של המחירים. אחרי שהוקה ודומיהן המקסימליות העלו את רף המחירים ל 150-170$, התמחור יורד חזרה לאיזור ה 100-130$ ההגיוני.

 

TOPO_Runventure

Topo Runventure

Topo Athletics היא חברה שהוקמה על ידי טוני פוסט, האיש שלמעשה הרים את מותג ויבראם בארה״ב להצלחה האדירה שלו בתקופת הטרנד המינימליסטי. בזמנו, הקמת החברה הזאת שמציעה בעיקר נעליים עם חיתוך נינג׳ה בבהונות, היה נראה לי כמעשה טרנדי של עוד חברה מיותרת. ואכן, הם מגיעים לא מעט למדפי החיסולים, ואין לי ממש מושג על הנזילות הפיננסית שלהם.

מצד שני, הנעל החדשה הזאת מעניינת אותי מאד. מדובר בנעל ריצת שטח קלה בעלת סוליה 19:17, עם rock plate, כלומר יש בה מספיק עובי והגנה, לצד דרופ נמוך, מה שיכול להפוך אותה לנעל מצוינת לחובבי הנעליים הקלות.

רוב הזוגות בקטגוריית עובי כזו הן בעלי דרופ של 4-6 מ״מ וזה מרענן לראות נעל כזו בשילוב הפרמטרים האלה. אני סקרן לנסות זוג כזה, ומאד יכול להיות שאמצא את עצמי רוכש אחד כשהתנאים יאפשרו.

המחיר גם יהיה תחרותי ב 110$, בהחלט משהו שאפשר לחיות איתו, וכמובן שהנחות ומבצעים עוד יגיעו.

The-North-Face-Cardiac

The North Face Ultra Cardiac

נורת׳ פייס עושה בשנים האחרונות מאמצים אדירים לכבוש חלק משוק ריצת השטח, שבו היא לא מספיק דומיננטית. בהלבשה הכניסה שלה הייתה יותר קלה, בעיקר בגלל שזה איזור המסחר המסורתי שלהם.

כניסה לשוק הנעליים, היה ועדיין מאתגר בשבילם (לא רק בתחום הריצה אגב). הם לא מזוהים עם הנעלה, אלא יותר עם הלבשה, מעילים, אוהלים וציוד מעל הכפות הרגליים..

יחד עם זאת, עושה רושם שעקב בצד אגודל הם מתקדמים בכיוון הנכון, והדגם הנ״ל הוא כבר בעל דרופ של 8 מ״מ (ביחס ל 10-12 של הדגמים הקודמים), בהשראת ה Ultra Trail du Mont Blanc, עם סוליית ויבראם דביקה, מה שמבטיח נעל שתהיה טובה בתנאי חורף בוציים.

מחיר תחרותי ביותר של 110$, עשוי להפוך אותה לאופציה טובה מאד לנעל מאוזנת מאד.

Salomon-S-Lab-X-Series
Salomon S-Lab X Series

אני לא רץ כביש. כלומר, אני ממעט בריצת כביש, אלא אם זה מחבר אותי בין שטח לשטח. יחד עם זאת, כשסלמון מציגה דגם כביש של סדרת ה S-lab שלהם, זה דורש התייחסות. מודבר בנסיון לקחת את הדגם הדגל שלהם מסדרת השטח של קיליאן ג׳ורנה, ולהפוך אותו לדגם כביש / all around  שכזה.

שלא תטעו, זה לא דגם מינימלי כמו ה Sense הרזה, אלא מדובר בסוליה משככת עם 8 מ״מ דרופ ותבנית שמתאימה למגוון משטחים.

כמו שרק סלמון יודעת, מחיר הנעליים יהיה מתאים למיתוג שלהם ב 160$. זה יקר מאד, ויחד עם זאת, זה גם התמתנות ביחס ל 200$ של ה Sense רק לפני שנתיים. סדרת ה S-lab מיוצרת בדרך כלל רק עד מידה 12 אמריקאי (46).

salewa-speed-ascent-gear-show_ph

 

 

Salewa Speed Ascent

מדובר בזוג נעליים יוצא דופן למדי. Salewa למי שלא יודע, היא חברת Outdoor גרמנית. יש לה בשנים האחרונות ליין נעלי שטח, לטיולים וגם לריצה. הסיבה שאני לא נוטה להזכיר אותה, היא שבמיטב המסורת האירופאית מדובר בנעליים סופר קשיחות, סופר עבות ולרוב גם מעט צרות.

יחד עם זאת, מדובר בזוג ייחודי, בעל צורת סוליה מעוקלת, 28 נקודות קשירה וטענות שהיא יוצאת דופן בכל מה שקשור לירידות אינטנסיביות במיוחד (דבר נפוץ במרוצי הרים באירופה).

לא הטעם שלי, אבל משך את תשומת ליבי.

במיטב המסורת האירופאית גם המחיר יפה ועומד על 140$, אל תצפו להנחות.

New-Balance-101

New Balance MT101 המחודשת

אוי ניו-באלאנס… החברה שבאמת הייתה החביבה עלי, כשהתחלתי להתעניין בנעליים מינימליות, לא מפסיקה להצליח לאכזב אותי בשנתיים האחרונות. מעניין אם זה מצליח לה מסחרית או לא.

ה  MT101, היו (ועודם) אחד מזוגות השטח הטובים ביותר שהחברה הוציאה. הרבה לפני שמינימליזם היה טרנדי היה מדובר בנעל בעלת דרופ של 8 מ״מ, סוליה רזה, משקל קל ומחיר ידידותי מאד של 50-70$ ברוב האתרים.

ניו-באלאנס החליטו, כמיטב המסורת שלהם, לחסל את הליין (כי למה להשאיר ליין מצליח ומוצלח), ולמעשה להחליפם ב MT110 הבינוניות למדי.

שנתיים אחרי וכמה דגמים בינוניים אחרי (110,1010,1010v2) מישהו התעורר ונזכר שהיה זוג מוצלח ואולי נחזיר אותו לחיים. אז הנה הם חוזרים..

מדובר היה בזוג ״הכניסה״ שלי לעולם המינימלי ואף אחד הזוגות שהכי אהבתי. כששמעתי על החזרה שלו, התרגשתי מעט ואפילו אמרתי לעצמי שארכוש זוג, למרות ש 8 מ״מ דרופ כבר מעט גדול עלי.

ברגע שהשתחררו מעט פרטים, הסתבר שניו-באלאנס, גם כשהם עושים קאמבק, מצליחים לקלקל אותו.. הדרופ עלה ל 10 מ״מ, הסוליה נשארה דומה בתבנית, אבל עבה יותר, החלק הקדמי חוזק והמחיר הוא 90$ (מה שסביר שנראה חיסולים יחסית מהר).

מאכזב, וחבל. באמת היה מדובר באחד הזוגות הטובים ביותר שלהם, וחבל שהעלו את הדרופ ל 10 מ״מ, שינוי שלי פשוט לא ברור. היה פשוט צריך להחזיר את הליין הקודם עם רענון גרפי, זה הכל.

Merrell-All-Out-Charge

 

Merrell All-Out Peak

Merrell ממשיכה את הקו ״החזרה ממינימלי״ ואף מותחת אותו למקסימלי. לאחר חיתוך חד לכיוון המינימלי בשנים 2010-2012, מרל עשתה צעדי חזרה לעולם המשוכך יותר וכנראה שגם נמצא בו קהל צרכני גדול יותר, עם סדרת ה All-Out.

הדרופים עלו חזרה והשיכוך גם כן. עד כדי כך, שהדגם הזה הוא כבר מענה של מרל לטרנד המקסימלי ומדובר בנעל בעלת סוליה של 32 מ״מ בעקב ודרופ של 6 מ״מ. בהחלט לא מה שהורגלנו לקבל ממרל בשנים האחרונות.

תג המחיר על הנעל יעמוד על 130$, שהוא בסטנרדטים של הדגמים הזולים של הוקה, והמתחרים האחרים בשוק המקסימליסטי.

אני לא צופה הצלחה גדולה בהכרח לדגם הזה, שכן הטרנד דועך ואנשים דווקא מחפשים שוב את נקודת האיזון בין שיכוך, דרופ ומחיר.

La-Sportiva-Helios-SR

La Sportiva Helios SR

La Sportiva האיטלקים הם חברה שידועה בתחום ה Outdoor באירופה, ואני מכיר אותם שנים מתחום הטיפוס. למעשה אפשר למצוא את ההנעלה שלהם בכל סוגי הפעילויות החל מטיפוס הרים, סלע, טראקים וריצת שטח.

מדובר בגרסא מחודשת לנעל השטח הקלה שלהם, בעלת דרופ של 2 מ״מ, מה שהופך אותה לכזו שמעניינת אותי במיוחד.

נסיוני בעבר עם הנעליים שלהם הוא שהן נוטות להיות צרות, וגם קשה למצוא אותן בשוק האמריקאי. יחד עם זאת, מדובר בחברה מאד איכותית עם שורשים טובים בהרים, ובהחלט יש לי ציפיות גבוהות מנעליים כאלה. עוד זוג שנמצא על הכוונת שלי, אבל לא בלי מדידה.

תג המחיר שלו יהיה בהחלט לא מהזולים לקטגוריה 125$, שהוא מתאים לתמחור האירופאי ולא לזה האמריקאי.

ASICS-Hyper-Tri

Asics Hyper Tri

עוד זוג שמשך את תשומת ליבי הוא זוג נעלי התריאטלון האלה של אסיקס. הסיבה העיקרת היא שהם בעלי דרופ מופחת של 6 מ״מ, מה שמעיד על מגמת ההתמתנות המתמשכת של הדרופים גם בנעלי הכביש, משקל קל, צבעים מושכי עין ותג מחיר ידידותי של 100$.

ה  Fuji Racer היו ועודם מהזוגות שטח הקלים שיותר אהבתי, והם הפתיעו אותי כזוג שהגיע מאסיקס. בהחלט עושה רושם שאסיקס עושה שיעורי בית בתכנון והבנת השוק, ואני חושב שתריאטלוניסטים בהחלט צריכים לגלות עניין בנעליים האלה.

מהיכרותי עם התמחור של אסיקס בארץ, המחיר כאן, יש סיכוי סביר, שיהיה שערורייתי, ובטוח שאפשר יהיה להביא אותה מארה״ב במחירים ידידותיים הרבה יותר.

 

Altra-Superior-Trail-2.0

Altra Superior 2.0

Altra החברה שחרטה על דגלה את ה Zero Drop, אבל לטעמי בעיקר הצליחה להוציא עד עכשיו זוג אחד מוצלח (Instinct) ואוסף נוסף של זוגות בינוניים, שאפשר לראות אותם עומדים הרבה זמן במדפי החיסולים.

הסופרייר היו אמורים להיות זוג שטח קל, יותר קל וגמיש מה Lone Peak המזעזעים והקשיחים. עם זירו דרופ, סוליה קלה וגמישה ומדרס שיכוך שאפשר להוציא, אלה היו אמורים להיות זוג מוצלח במיוחד.

בפועל, היה מדובר בזוג בינוני למדי עם בעיות ייצור והתאמה בעייתית לחלק ניכר מהרצים. כמיטב המסורת של אלטרה, לא היה מדובר בזוג קטסטרופלי, אלא פשוט בעוד זוג בינוני ולא מוצלח שלא תורם שום תרומה משמעותית למדף הנעליים.

גרסא 2.0 מנסה לבצע מקצה תיקונים, אבל הסוליה התעבתה לה לעובי 21:21 מה שאומר שמדובר בנעל שדומה ל Lone Peak שהיו לי, ולמעשה לא ברור לי השינוי והבשורה בזוג הזה.

תג המחיר יהיה 109$, תמחור מוזר למדי.

אני מאד הייתי שמח להתבדות ולשמוע על נעל מוצלחת, אבל אני לא צופה בנתיים גדולות ונצורות והייתי ממליץ גם לכם להמתין לביקורות ומבחן הזמן. כנראה שיהיה ריקושטים, וכנראה שיהיו גם מחירים הרבה יותר טובים.

 

Hoka-Challenger-ATR

Hoka Challenger ATR

אחרונה חביבה, שמרתי לסוף בכוונה. רציתי להראות לכם איך טרנדים באים והולכים, ואיך זה מסווה בתוך הפרטים הקטנים בלי ששמתם לב. איך גם חברות שמובילות טרנדים, נכנעות לעובדה שטרנדים משתנים, והן צריכות להתאים את עצמן לשינוי כדי למכור, לעיתים במחיר של ויתור על נאמנות לגישה שהן עצמם הובילו. זה היה נכון גם לחברות שהובילו טרנדים מינימליסטיים כמו מרל או אלטרה, והנה זה קורה גם להוקה.

הוקה הובילה בעונה הקודמת ובשנתיים-שלוש האחרונות את הטרנד המקסימלי. קו מובהק של זוגות בעלי סוליה מקסימלית של מעל 30 מ״מ, תגי מחיר של 150-170$ וקו שיווקי חד וברור.

והנה, בשקט בשקט.. לא יודע אם שמתם לב, הסוליות של הדגמים האחרונים של הוקה הלכו והתכווצו עד שהשנה הזוג חדש של הוקה בעל סוליה 29:24, קלילות, במראה הוקה למדי, אבל בעלי נתונים של נעלי שטח רגילים לחלוטין, לדוגמא הסאקוני פרגרין 4.0 עם 26:22 שקיימות כבר 3-4 שנים ונחשבות דגם מוצלח מאד לשטח.

הוקה, כמו כל חברה, הבינה ומבינה שאם היא רוצה לגדול, היא לא יכול לרכב רק על הטרנד שהיא הובילה בבטחה, ואידיאולגיה (אם הייתה כזו) זה נחמד, אבל המיינסטרים לא באמת צריך מקסימליזם, והוא חוזר לנעלי שטח מוגנות עם דרופים מיוצבים של 5-8 מ״מ וזה בדיוק מה שהזוג הזה מספק.

תג המחיר שלהם הוא 130$, בהחלט מתיישר עם הקו הנמוך של התמחור של הוקה. למעשה מדובר בתמחור יקר מדי לטעמי, שהוא לקחת את קו התמחור שהקהל של הוקה רגיל אליו מהנעליים המקסימליות, ולהשליך אותו על נעל ״רגילה״ לחלוטין. לדוגמא, התמחור של הפרגרין הוא 99.5$.

ברור, לא מדובר באותו זוג, ובהחלט הוקה מבדילים את עצמם בסוליות שלהם, ב EVA שלהם, אבל בגדול, מדובר בהבנה ובפרקטיקה שבה גם החברה המקסימלית המצליחה ביותר, מבינה שקו מקסימלי בלבד לא יהפוך אותם לחברה מרכזית לאורך זמן, ולכן הן חייבות להגיב בהתאם אם הן לא רוצות להשאר חברת נישה (מה שעלול להוביל להתכווצות). זה לא רק התרחבות לכיוונים אחרים, אלא גם נסיון קל בהסתרת ההתמתנות בקו שהיה זה שהבדיל אותם מכל השאר, מעניין נסיון להמשיך להיענות מהמיתוג, והשם שבנו לעצמם, אבל לוותר במשהו על הנאמנות לקו שהובילו.

ציוד ריצה, ספורט ו Outdoor.

נעליים הן לא העיקר בתערוכה הזאת. העיקר הוא ציוד Outdoor רב ומגוון. מדובר בגן עדן, וכמות הפוסטים שאני יכול להוציא בשנה לא תוכל לסקור רבע המוצרים המעניינים שיש בתערוכה כזו.

יש ברשת עשרות סקירות, תמונות וחוויות מהתערוכה וכל אחד, כמובן, מלקט את מה שמעניין אותו. עברתי על כמה מהסקירות האלה, והנה מספר מועט של פריטים שמשכו את תשומת ליבי.

 

Salomon-Hydro-S-Lab-Set

Salomon S-Lab Sense Ultra Set

סלומון משחררים ווסט לסדרת ה  S-lab Sense היוקרתית שלהם. הנעליים היו בהשראת קיליאן ג׳ורנה המוכשר. הווסט ממשיך את הקו המינימליסטי של הנעליים. מדובר בווסט קליל מחומרים מנדפים מתקדמים, שנראים איכותיים למדי. הוא מתוכנן להכיל שני בקבוקים רכים בכיסים הקדמיים ושקית שתיה בכיס האחורי.

אם אתם מתכננים עליו כווסט לאימונים עם סנדביץ, ארנק, אייפון וכמה ג׳לים, שכחו מזה. זה ווסט תחרותי לחובבי הז׳אנר במחיר מפתיע יחסית לסדרה היוקרתית של סלומון: 130$.

 

Grid-Sticks

TPTherapy Point Grid STK

מהחברה שמביאה את המוצרים שאני כל כך אוהב, ומספקים כל כך הרבה כאב לשחרור טריגר פוינטס.

מארוך מתגלגל לשחרור טריגר פוינטס הוא לא דבר חדש. אישית, אני לא אוהב את צורת המארוך הזאת שדורשת הפעלת לחץ עם הידיים ומעדיף את הלחץ להפעיל עם משקל הגוף על גליל.

אני נוטה להאמין, מנסיוני עם המוצרים שלהם, שהגרסא הזו של TPTherapy למארוך שכזה תהיה מוצר איכותי ומוקפד. אפשר לראות בו שתי תבניות בדומה לגליל TheGrid על גבי הגוף המתגלגל, שמאפשרים עוצמות לחץ משתנות לנקודות שונות.

המארוך השחור מורכב מספוג יותר קשיח, שתואם את גליל TheGrid X החדש והקשיח יותר.

המחירים, דווקא, מפתיעים יחסית למחירי הפרמיום שאליהם התרגלנו ועומדים על 34-39$ למארוך שכזה.

הם גם הוציאו גלילים קטנים נוספים מחומר דומה לזה של TheGrid.

אישית, לא רואה את עצמי רוכש פריט כזה בזמן הקרוב, אבל זה בהחלט עניין של העדפה, ויש כאלה שימצאו שהם מעדיפים שיטת שחרור כזו על פני גליל לאיזורים מסוימים בגוף.

 

outdoorresearch-ubertube

ActiveIce Ubertube

אני חובב Buff ודומיהם ידוע. אני גם סקפטי ידוע, ולא מאד מאמין באריגי החולצות שנטען ש״מקררים״ באופן אקטיבי. מצד שני, צעיף באפי שכזה, של OR, שגם מספק הגנה משמש, גם נטען שמקרר, וגם המחיר שלו לגמרי סביר (19$) הוא כבר מוצר שמעניין אותי לנסות.

בארץ שלנו שבה האקלים החם ולח מצד אחד, ומצד שני צריך הגנה מהשמש עצמה, אני רואה צורך הכרחי באריגים מתקדמים. אריגים נושמים ומוגני שמש, הם לדעתי חובה בארץ שלנו, רצוי כאלה שלא מריחים יותר מדי ושמתייבשים מהר.

Timex One GPS+

לא יודע אם שמתם לב, על אף היותי עובד הייטק כלשהו, אני לא מחובבי הטכנולוגיה האובססיביים כשזה מגיע לריצה, ספורט ו Outdoor.גאג׳טים שכאלה לא עושים לי ״את זה״. הדרישות שלי הן די פשוטות: קצב, זמן, מרחב ולעיתים גם גובה.

יחד עם זאת, אספני המידע הכרוניים, אוהבי ניתוחים,חובבי הגאדג׳טים הספורטיביים ומעריצי DC Rain Maker, לא יוכלו להתעלם ממכשיר הדגל החדש והמרשים של Timex.

כרגע יעבוד רק בארה״ב תחת תוכנית של AT&T,אבל מדובר בזן חדש של מכשיר שהוא סוג של אייבריד בין שעון GPS קלאסי שמודד מרחק, זמן, וכו, למד ספורטיבי שמודד קלוריות, אנרגיה, נגן מוזיקה וגם מאפשר שליחת הודעות טקסט דרך רשת AT&T. הכל בשעון ללא צורך בשום מכשיר חיצוני נוסף.

עלותו 399$, שמה אותו בקטגוריה מאד תחרותית מול גארמין וסונטו המובילות.

בהחלט מדובר במכשיר מרשים והתוספת של תכונות של סלולרי מוגבלות הופך את הקונספט לנחמד במובן שלא צריך מצד אחד לקחת את הסלולרי לריצה, מצד שני כן אפשר להודיע על איחור, או חלילה במידה ורצת לבד ואתה צריך חילוץ לידע על מיקומך ולתקשר על העולם.

רוצים לדעת עוד ? כנסו לכאן

סיכומים

ללא ספק מדובר בתערוכה שהיא גן עדן לחובבי ציוד טיולים, תרמילאות ו Outdoor recreation. מזה כמה שנים שאני מאד רוצה לנסוע לתערוכה אבל היא גם נופלת בחודש קשה (אוגוסט) של חופשות, וגם העלות להגיע אליה לא זולה (קליפורניה), בשביל סתם  gear junkie ישראלי. (אולי בשנה הבאה אשקול להציע לכם פרויקט מימון המונים 🙂 מימון נסיעה ובתמורה סקירות מקיפות והרבה מידע על התערוכה. אם אתם חושבים שזה רעיון טוב, אנא תנו לי סימן לשנה הבאה.)

בנתיים, נסכם שבהחלט במגמת הנעליים אנחנו רואים התמתנות ומעט חזרה לשמרנות עם לקיחה סבירה של תובנות מהטרנדים האחרונים בעולם ההנעלה. צריך לזכור שעל אף שמדובר בתחום פנאי, מדובר בשוק עם כוחות שיווק אדירים שצריך גם הוא להמציא את עצמו כל הזמן מחדש. לשמחתנו, מדובר גם בתחום עם כמה מכשרונות העיצוב הטובים ביותר בתעשיה אם זה בביגוד, הנעלה ועד סתם עיצוב מוצר מוצלח במיוחד. כמו שחבר שלי אמר פעם ״אני לא יודע מה זה, אבל אני רוצה כזה״ על ציוד טיפוס שיש ברשותי. זאת העדות להצלחה של עיצוב מוצר. זה שוק שלא מפסיק לייצר חדשנות, וזה כיף.

אני מקווה שבשנה הקרובה אצליח לנסות זוג אחד או שניים מאלה שסקרתי כאן ועוררו את ענייני. יחד עם זאת, מבחינתכם זה אומר שהדגמים של השנה החולפת יהיו עכשיו במבצעים לקראת צאת הדגמים החדשים, וצריך לזכור שטרנדים מתחלפים. יש לכם נעליים שאתם מאד אוהבים מהעונה הקודמת ? בקרוב יהיה זמן מצוין להצטייד בהן שוב במחיר הרבה הרבה יותר טוב.

שתהיה לכולנו שנה טובה, שנת פנאי ספורטיבית, שנה של רכישות חכמות, נחמדות ומעניינות.

8 תגובות

  1. afishler הגב

    כתבה יפה רן ומכסה ביסודיות את מה שרצית לסקר. אני עדין באמצעה אבל קופץ כאן להערות כי מוזר לי מה שאתה כותב "הטרנד דועך". נכון שאנחנו אולי תמיד קצת באיחור בארץ אבל מבוקר עד ערב אני רק קורא כמה אנשים מתלהבים מהוקה בכל שני פוסטים וכבר כתבתי בציניות שנראה שהתשובה כמעט לכל שאלה היום בעולם הריצה (הישראלי?) היא: "הוקה".
    אז איך זה שהטרנד דועך?

    • ranpergamin הגב

      כי בארץ אנחנו שנתיים אחרי ארהב בטרנדים. אני מסקר את ארהב, לא את ישראל 🙂 ישראל זה חדשות של אתמול.

      אבל כנס לאגף החיסולים של RWH ותראה כמה הוקה יש שם ובאיזה מחירים, תבין את המשמעות

      • afishler הגב

        נראה לי בסוף כולם מגיעים לאגף החיסולים. זה אמנם לא חדש אבל זה סוג של צרכנות אולי "מגעילה". כי לא משנה מה הגישה ועד כמה היא טובה – היא פשוט רק טרנד, וטרנד חולף והיצרן המסכן כל הזמן נדחף לשנות ול"חדש" רק כדי שהצרכן, המשועמם במילא כנראה, לא ישתעמם וימשיך לרכוש.
        במידה רבה זה מאד מאכזב אבל כנראה שזו המציאות.

        • ranpergamin הגב

          בהחלט. צריך לייצר חדשנות או לפחות מראה של חדשנות.

          הטרנד דועך רואים בסוגי הנעליים שיוצאות.
          שנה שעברה הרוב היה מקסימלי, זה היה הקו המוביל.

  2. עדי הגב

    רן- א. אוהב את הכתיבה שלך שעוזרת גם לחובבי ציוד מושבעים וגם למתחילים "לטעום" קצת יותר מההיצע המקומי ב. אני קצת מבולבל..ממינמאלי למקסימאלי ובסוף כולם חוזרים -זה נראה לי כמו ניסונות שיווק שלא צולחים ובסוף כולם חוזרים לקלאסי..לא כך?

    • ranpergamin הגב

      הי עדי,

      אני מניח ששווקים תמיד הולכים בסוג של מעגלים.
      על אף שאני חושב שיש הבדל.

      רוב האנשים לא מספיק ״כשירים״ למינימליזם, ורוב האנשים לא באמת צריכים מקסימליזם. ולכן האמת היא יותר באמצע.

      מצד שני,אני מאמין שמינימליזם היא גישה נכונה לחיים, וילד שיגדל עם הנעלה מינימלית ויהיה פעיל, לא יזדקק לנעליים עבות, מגנות מדי ותומכות.

      אבל כמובן שיש עוד אספקטים שמשפיעים על מצבנו הפיזי בבגרותנו ולא בטוח שזה לבד מספיק, אבל לפחות זה מקום להתחיל.

      בכל מקרה, אני חושב שנעליים מתחילות להתקרב מעט יותר למשהו שהוא עוזר, אבל פחות מזיק, בניגוד למה שהיה 10-20-30 שנה אחורה.

  3. thehikingdad הגב

    רן, עוד פוסט מצוין!

    מעניין לאן הולכת הנעלה המינימליסטית. אני כבר חושב על החלפה ל-Innov-8 Trailroc 235. חושב לכיוון ה-Merrel נראה לי שהיה להם ליין מוצלח של Gloves :). זה לא שה-innov-8 לא טוב. פשוט בא לי משהו חדש 🙂 BTW, התנסת ב-FF? האם הית ממליץ ללכת לכיוון הזה?

    אגב, לגבי ה-innov-8, רצתי איתם בשלג ביער השחור (דרום גרמניה). עבדו מצוין! טיילתי איתם גם עם גרביים עבים – אני כבר לא משתמש בנעלי הטראקינג הכבדות שלי (Asolo PowerMatic). הן אוספות אבק.

    • ranpergamin הגב

      הי,

      גם אני רוצה לרענן ולנסות משהו אחר מה inov-8.
      מאד אהבתי ואוהב את הליין הזה, ועדיין משהו חסר לי.. אני לא יודע בדיוק בדיוק לשים את האצבע על העניין. אני חושב שאולי המילה הנכונה שתתאר את ההרגשה שלי היא ״היעדר תגובתיות״ של ה inov-8, יש לה את כל התכונות הרצוית של דרופ, רוחב, גמישות, ועדיין היא מעט מגנה מדי, לא ״מעבירה״ שטח מספיק, ואני מחפש חוויה מעט יותר רכה, ויותר מעודנת. משהו בנעליים האלה כבר מעט גס לי מדי. לא יודע אם קלעתי לעניין, אבל זה בערך מה שאני חושב.

      לגבי נעלי הפרדת בהונות, אני אישית לא מתחבר, למרות שיש לי זוג VFF TREK Sport מזה כמה שנים, לא מצאתי את עצמי מתמיד איתו. הן גם מינימליות מדי למצבי הנוכחי, ואני רוצה משהו יותר מוגן.

      בנעלי טיולים אני משתמש ב Merrell Proterta חצי, ואני ממש מרוצה מהן, על אף שהן לא מינימליות מאד, ויש להן שאנק. הן רחבות, נוחות, דרופ 4 מ״מ סביר, וגם ניראות מצוין עם מגוון של בגדי טיולים.

השארת תגובה